
Виробник - МГО КС "Нове життя", Україна, м. Дніпропетровськ
Форма випуску:
20 таблеток по 500 мг.
Містить:
шрот розторопші, кореневища аїру, корінь цикорію, кульбаби коріння оману кореневища, м'яти перцевої листя.
Рекомендується в якості біоактивної добавки в їжу для поліпшення роботи печінки і жовчного міхура, оптимізації травлення, сприяє очищенню організму, попереджає виникнення алергії.
Для більшої ефективності при лікуванні і профілактиці використовуйте перевірені оздоровчі програми із застосуванням продукції компанії Нове Життя
при
Отруєннях (неінфекційних),
Жовчнокам'яної хвороби,
Цирозі печінки.
Рекомендації по застосуванню:
по 1 таблетці 2 рази на день за 10 хвилин до їди.
Трохи про те, що корисно для печінки
Щоб печінка була здоровою, необхідно вести здоровий спосіб життя, виконувати помірні фізичні вправи, правильно харчуватися, приймати вітаміни.
Дуже корисні для печінки будуть:
Вітамін А. Продукти багаті цим вітаміном - морква, солодка картопля, зелень петрушки, шпинат, абрикоси, гарбуз, яєчні жовтки і молоко. Королем серед продуктів щодо вмісту в собі даного вітаміну є риб'ячий жир.
Вітамін Е. Він міститься в кукурудзі, вершковому маслі, соняшниковій і оливковій олії, соєвих продуктах, мигдалі, горіхах в манго і багатьох інших продуктах харчування.
Вітамін С. Його багато в цитрусових - лимонах і апельсинах. Також він є у фруктах, як полуниця, яблука, ківі, барбадоська вишня, садова суниця, а також овочах - болгарський червоний перець, солодкий зелений перець і зелені, як кріп і петрушка.
Слід регулярно їсти огірки, помідори, петрушку, гарбуз, кабачки, морква, буряк, кріп, білокачанну і кольорову капусту. У них містяться вітаміни і мікроелементи, які відіграють роль у підтриманні нормальної життєдіяльності печінки. Не забудьте і про різноманітні овочеві салати, супи, рагу і вінегрети, заправлені рослинною олією. Не менш важливо є свіжі солодкі фрукти і сухофрукти - чорнослив, курагу, фініки, родзинки, інжир і банани. Бажано також включити в меню продукти з цільного зерна такі як хліб, ячмінь, вівсянка і коричневий рис. В них містяться дуже корисні волокна не тільки для печінки, але і для всієї травної системи. Гречка також буде хороша, так як містить в собі лецитин і амінокислоти, які служать будівельними матеріалами для клітин печінки. Буде корисною і нежирна риба, як хек, короп, форель і тріска.
А ще: ніжне м'ясо теляти, індички, біле м'ясо курки, а також кисломолочні продукти з низьким вмістом жиру, як кефір, кисле молоко, йогурт, сир і сир теж дуже корисні. Рекомендованого для печінки - натуральні соки без консервантів, мед і, не щодня, а час від часу зварені некруто зварені курячі яйця.
Щоб печінка була здоровою і нормально функціонувала, буде добре влаштовувати хоч іноді собі розвантажувальні дні, в які постарайтеся відмовитися від спиртного, куріння, кави, солодких напоїв, сильно просмажене, копченої, гострої і жирної їжі. Замість них їжте кисломолочні продукти, зернобобові, макаронні вироби, овочі, фрукти та іншу корисну їжу, про яку було написано вище. Дайте своїй печінки трохи часу відпочити і відновитися, щоб вона могла легше справлятися з покладеними на неї завданнями. Добре буде регулярно, але помірно займатися фізичними вправами. 2-3 рази в тиждень по 30-45 хвилин буде достатньо. Уникайте також перевищення в раціоні харчування солі і цукру.
Активні компоненти
Шрот розторопші покращує дезінтоксикаційну функцію печінки, в тому числі і при алкогольному отруєнні, нейтралізує токсини, сприяє кращому виділенню жовчі, оптимізує засвоєння поживних речовин, покращує регенерацію клітин печінки, активізує обмінні процеси, спалює "жир", підвищує імунітет.
Корінь аїру болотного має спазмолітичні, антисептичны і протизапальны властивости, підвищує жовчовиділення і сечовиділення, надає проносне дію, натуральний джерело вітамінів і мінералів.
Корінь цикорію сприяє посилення діяльності травних залоз, чинить легку жовчогінну дію; знижує рівень цукру в крові при цукровому діабеті, є натуральним джерелом йоду і калію.
Коріння кульбаби застосовуються для збудження апетиту і поліпшення травлення; мають жовчогінну, сечогінну, спазмолітичну та проносну дію, зменшують ризик утворення каменів у жовчному міхурі та нирках.
Корінь оману покращує апетит, регулює перистальтику кишечника, благотворно впливає на обмін речовин, має легку сечогінну та антимікробну дію.
Листя м'яти перцевої - спазмолітичний, бактерицидний, жовчогінний засіб, усувають нудоту, покращує травлення, зменшують здуття живота, інтоксикацію, знімають різі в животі при спастичному запорі.
Можна зберігати 3 роки від дати виготовлення у сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці при температурі від +5о С до +25о С і відносній вологості повітря не більше 75%.
Не є лікарським засобом.
Протипоказання:
індивідуальна непереносимість.