Екстракт розторопші
Екстракт плодів розторопші рідкий, концентрований, без спирту і цукру
Виробник - компанія "Примафлора", Україна, м. Дніпропетровськ
Форма випуску:
50 мл.
Рекомендації по застосуванню:
по 7-10 крапель 3 рази на день до їжі на воді.
Дітям — по 3-5 крапель 2-3 рази на день.
Зовнішньо — у розведенні 1:2.
Екстракт розторопші є потужним гепатопротекторів (комплексно захищає клітини печінки), покращує дезінтоксикаційну функцію печінки (у тому числі і при алкогольному отруєнні, отруєння грибами, нейтралізує різного роду токсини) регулює виділення жовчі, оптимізує засвоєння поживних речовин.
Надає загальнозміцнюючу, протиалергічну, імуномодулюючу дію, природний коректор порушень ліпідного обміну.
Розторопша - найсильніший засіб при захворюваннях печінки різної етіології і патогенезу: цироз печінки; всіх видів гепатитів та їх профілактики; дистрофії і жирової інфільтрації печінки; ураження печінки алкоголем, ліками, токсинами, радіацією.
Екстракт розторопші широко застосовується при гострих і хронічних холециститах, запаленні жовчних проток і жовчнокам'яній хворобі, хворобах щитовидної залози, крові, а також при високих концентраціях (накопичення і відкладення) солей, варикозному розширенні вен, геморої, набряках.
Доведений позитивний ефект розторопші в оздоровчих програмах при ожирінні, зубного болю, міалгіях, невритах, радикуліті, захворюваннях суглобів, алергічних хворобах.
Знижує глюкозу (цукор) в крові, ефективна при гастритах, колітах.
Зовнішньо розторопшу використовують в комплексному лікуванні вітиліго, псоріазу, облисіння, вугрів, трофічних виразок.
Входить до складу оздоровчих програм, рекомендованих валеологами як полівітамінний комплекс в приготуванні лікувального чаю.
Розторопша плямиста їстівна, застосовується в дієтичному харчуванні.
В їжу в тому чи іншому вигляді можна вживати всі частини рослини. Коріння рослини можна вживати в сирому вигляді, а також у вареному або смаженому. Молоді пагони і листя рекомендується вимочувати протягом ночі, щоб прибрати гіркоту, і після додавати в салати або відварити як страви зі шпинату.
Квітки можна вживати як артишок або сушити, товкти і додавати в їжу як приправу.
В аптеках можна придбати порошок (шрот) з плодів рослини, який можна додавати в кашу, салат, бутерброди, коктейлі або просто вживати у вигляді порошку.
Рослину можна заварювати як чай. Для профілактичних цілей, як правило, використовуються подрібнені коріння або насіння рослини. У продажу можна знайти чайні пакетики.
Екстракт розторопші зберігається 24 місяці при температурі до +25°С.
Протипоказання:
індивідуальна непереносимість.
|