продукція нове життя Замовлення онлайн цілодобово!
Вайбер (099)764-98-08
Тел. (067)646-40-46
(099)764-98-08 (093)378-64-57

Укр>>     Рус>>
    
   Кошик

(порожньо)

ВХІД УЧАСНИКА
Логін:
Пароль:

забули пароль?
>>> ЗНИЖКИ >>>
КАТАЛОГ НОВЕ ЖИТТЯ

Серія "Нове Життя" в капсулах
Дієтичні добавки серії "НЖ" в таблетках
Серія "Нове Життя" в м'яких капсулах
Дієтичні добавки серії "Фіто-Здоров'я"
Серія PRO
Протеїнові коктейлі
Фіточай, фітозбір
Енергетичні напої
Екстракти цілющих рослин
Еліксири і сиропи
Креми універсальні і косметичні
Серія "БІО-ДОГЛЯД"
Догляд за тілом
Креми для рук і ніг
Інтимна гігієна
Захист від холоду
Швидка допомога при застуді
Спрей для тіла
Догляд за зрілою шкірою обличчя
Косметичні олії
Все для душу
Догляд за порожниною рота
Догляд за волоссям і шкірою голови
Шампуні
Бальзами косметичні
Маски від зморшок
Маски з косметичної глини
Молочко косметичне
Серія ДОМІНО
Губна помада
Тональні креми
ВВ-креми
Золота колекція
Догляд за віями
Антиоксидантна серія для обличчя
Щоденний догляд за обличчям
Чоловіча серія
Шейкеры
Для прання і для посуду
Література і супутні товари
По хворобам



<<< на попередню сторінку

М'ЯКІ КАПСУЛИ з Ca, Fe, Zn (кальцій, залізо, цинк) - ЧАСТИНА 2

Склад діючих речовин:
кальцію карбонат, заліза глюконат, глюконат цинку, лецитин, соєву олію.

Показання:
поповнює нестачу кальцію, заліза, цинку в організмі, сприяє росту і розвитку кісток, зміцнює опорно-руховий апарат, покращує кровотворення і процес загоєння ран, покращує пам'ять, підвищує стійкість до стресів, зміцнює шкіру, нігті, волосся.

Рекомендації по застосуванню:
по 1 капсулі двічі на день після їди. Курс – 30 днів.

Застереження при застосуванні:
індивідуальна непереносимість, тяжка ниркова недостатність, активна форма туберкульозу, перший триместр вагітності.

Форма випуску: 20 капсул по 500 мг.

КУПИТИ МОЖНА ТУТ>>>

РОЛЬ ЦИНКУ В ОРГАНІЗМІ ЛЮДИНИ

Вміст цинку (zink) в організмі людини становить 1, 5 - 3 г (у жінок – 1,5, у чоловіків – 2,5 – 3г), з них 60% в кістковій та м'язовій тканинах, 20% - в шкірі. Найвищий рівень мікроелемента в еритроцитах і лейкоцитах, в передміхуровій залозі і сперми у чоловіків.

Цинк в організмі людини:

Обмін речовин: цинк бере участь у синтезі й розщепленні білків, жирів і вуглеводів.
Імунна система: цинк сприяє діяльності лейкоцитів, антитіл, гормонів, роботі вилочкової залози, що підвищує опірність організму і прискорює загоєння ран. Він також здійснює детоксикуючу функцію, видаляючи з організму двоокис вуглецю.
Гормони: цинк необхідний для секреції, продукування та утилізації інсуліну, бере участь в обміні вуглеводів. Він оберігає від руйнування бета-клітини підшлункової залози, що синтезують інсулін. Цинк приймає участь в процесах обміну, які відбуваються в надниркових, щитовидної залозі, гіпофізі, яєчниках і сім'яниках. Зміст його набуває велике значення для формування чоловічих статевих гормонів та здорового стану простати.
Ферменти: цинк знаходиться у складі понад 300 ферментів, що це унікальна особливість мікроелемента за кількістю і різноманітністю фізіологічних функцій.
Вітаміни: він покращує всмоктування вітаміну Е, підтримує нормальний рівень цього вітаміну в крові. Крім того, бере участь в обміні вітаміну A.
Кістки і зуби: цинк сприяє підтримці цілісності зубів, він перебуває в структурі і ферментах кісткової тканини.
Шкіра: цинк необхідний для здорового стану шкіри, беручи участь у локальному синтезі білків і гормонів, пов'язуючи вітамін А, прискорюючи загоєння ран і регенерацію тканин, знімаючи запальні процеси.
Поділ і ріст клітин: цинк відіграє головну роль у формуванні ДНК і поділ клітин, сприяє стабілізації структури РНК, ДНК, рибосом. З цієї причини він потрібний для росту і регенерації кісток, тканин, волосся і нігтів.
Період вагітності: кількість цинку в організмі матері обумовлює правильне формування губ та піднебіння, очей, головного мозку, кісток, серця, легень, органів сечостатевої системи у дитини, крім того, впливає на збереження повного періоду вагітності.
Головний мозок і нервова система: цинк необхідний для утворення передавачів-медіаторів. Передбачається, що порушення обміну цинку може спровокувати хворобу Альцгеймера.
Печінка: цинк сприяє нормальній роботі печінки і вивільненню нею вітаміну А.
Інші функції: мікроелемент необхідний для повноцінної реалізації органів сприйняття, підтримуючи смакові і нюхові рецептори, загострюючи зір, будучи переважаючим мінеральною речовиною в структурі очі.

Цинк ефективно справляється з алкогольною інтоксикацією. Його цинку може збільшувати особливо у дітей і підлітків схильність до алкоголізму.
Цинк бере участь у виробленні соляної кислоти в шлунку, в процесі перетворення жирних кислот в простагландини (prostaglandins), що регулюють частоту пульсу, кров'яний тиск і роботу шкірних жирових залоз. Також він впливає на процес скорочення м'язів, сприяє підтримці кислотно-лужної рівноваги.

Взаємодія з міддю: ряд функцій міді і цинку взаємопов'язані (вони беруть участь в роботі ферменту супероксиддисмутази), з цієї причини важливий баланс, який впливає на рівень жировмісних білків (ліпопротеїнів) в крові.

Норма цинку

Добова норма цинку в харчуванні – 15 - 25 мг. У період вагітності у зв'язку з незамінністю цинку для нормального розвитку і росту дитини потреба в ньому зростає і становить 100 мг протягом усього періоду вагітності, або додатковий прийом - 0,6 мг на добу. Недостатність цинку у матері спричинить тривалі, передчасні пологи, атонічні кровотечі (виникають в післяпологовому і в перші години післяпологового періоду в результаті повної нездатності до скорочення маткової мускулатури).

Цинк в продуктах харчування:
• М'ясо, птиця: гуси, свинина, курка, яловича печінка.
• Сир, молоко, яйця.
• Волоські горіхи, насіння гарбуза, соняшнику.
• Риба (оселедець), морепродукти (креветки, устриці).
• Зернові: продукти з цільного зерна, висівки, зародкові частини зерна, вівсяна, гречана крупи. У процесі розмелювання пшениці втрачається фактично 80%.
• Бобові.
• Гриби.
• Овочі: картопля, капуста, буряк, морква.
• Фрукти: яблука, груша, слива, вишня.

Недолік цинку

Недолік цинку в організмі підрозділяють на три форми: підгостру, гостру і хронічну.
Виразний дефіцит цинку зафіксовано при вродженому энтеропатическим акродерматите.

Причини дефіциту цинку:
• Післяопераційні стани, парентеральне харчування, різні види опіків.
• Надмірне надходження в організм естрогенів, кортикостероїдних препаратів, сечогінних засобів і ряду інших медикаментозних препаратів.
• Надмірна кількість свинцю, ртуті, кадмію, міді.
• Зловживання алкогольними напоями.
• Велика витрата цинку в період вагітності і лактації, одужання і загоєння ран, при інтенсивному потовиділенні і хронічному кровотечі ШКТ.
• Порушення процесу всмоктування мікроелемента в кишечнику в результаті дисбактеріозу, ферментопатії та інших патологічних станів.
• Наявність кишкових паразитів (глистових інвазій).
• Себорея, псоріаз.
• Вегетаріанство через споживання значної кількості фитата (в білках сої міститься цинк в менш доступній формі в зв'язку з наявністю фитиновой кислоти) підвищується ймовірність розвитку нестачі цинку.

Хвороби, пов'язані з нестачею цинку

Патології травного тракту (синдром короткої кишки, спру, хвороба Крона, обхідний шлунковий анастомоз) стають причиною зниження всмоктування цинку у зв'язку з порушенням энтеропанкреатической циркуляції.
Наявність алкогольного цирозу печінки часто викликає розвиток гиперцинкурии (вивільнення цинку з пошкоджених клітин), гипоцинкемии (недостатності цинку) і зниження рівня цинку в печінці.

Симптоми дефіциту цинку:
• Стомлюваність, нервозність, зниження пам'яті, порушення сну.
• Гіперактивність.
• Депресії.
• Підвищення схильності до алкоголізму.
• Зменшення гостроти зору.
• Втрата смакових відчуттів, розлади нюху, виникнення виразок в порожнині рота.
• Втрата апетиту, зниження ваги.
• Діарея.
• Недокрів'я.
• Шкірні захворювання: погане загоєння ран, вугрі, фурункульоз, дерматит, екзема, псоріаз, лускаті висипання на шкірі, трофічні виразки.
• Ураження нігтів: розшарування, виникнення плям білого кольору.
• Ураження волосся, як правило, слід після появи дерматиту: тьмяний колір, лупа, уповільнення процесу зростання, втрата волосся. Характерною особливістю є осередкове облисіння.
• Зниження кількості інсуліну, підвищення ймовірності розвитку цукрового діабету.
• Уповільнення зростання, гіпогонадизм, затримка статевого дозрівання у дітей, особливо у хлопчиків. Зниження сексуальної активності, розвиток імпотенції.
• Підвищення ймовірності виникнення аденоми передміхурової залози.
• Передчасні пологи, народження дітей з ослабленим здоров'ям, жіноче безпліддя.
• Зниження роботи імунної системи, опірності до інфекцій, виникнення частих і тривалих простудних захворювань, алергічних патологій.
• Підвищення ймовірності розвитку новоутворень.
• Передчасне старіння.
• Концентрація в організмі свинцю, заліза, кадмію, міді.

Надлишок цинку в організмі

Доза цинку понад 200 мг на добу є блювотним засобом.
Тривалий прийом добавок цинку, що перевищують 150 мг на день, стає причиною погіршення роботи імунітету і появи ерозій у шлунку.

Серед ознак гострого отруєння цинком відзначалися: болі в області епігастрії, блювання, нудота, діарея. Хронічна інтоксикація призводила до вторинного дефіциту міді.

Причини надлишку цинку в організмі:
• Надмірна кількість надходження цинку в організм, наприклад, в процесі контакту зі сполуками мікроелемента в умовах виробництва.
• Неконтрольований прийом препаратів цинку, включаючи цинкові мазі.
• Порушення цинкового обміну.

Симптоми надлишку цинку:
• Зниження роботи імунної системи, розвиток аутоімунних реакцій.
• Патологічні стану нігтів, шкіри, волосся.
• Болі в області шлунка, нудота.
• Зниження рівня кадмію, міді, заліза в організмі.
• Порушення роботи печінки, підшлункової залози, простати.

ГЛЮКОНАТ ЦИНКУ

Показання: лікування захворювань, пов'язаних з дефіцитом цинку або його зниженим вмістом в організмі, таких як энтеропатический акродерматит, вогнищева і злоякісна алопеція, гнійні прищі, хронічний нейродерміт при заміні стероїдів на кортикостероїди, ламкість волосся, порушення процесу загоєння ран, імунні порушення, психоневрологічні розлади, статеві дисфункції у чоловіків, порушення росту і зору у дітей.

Протипоказання: підвищена чутливість до препарату; ниркова недостатність. Не слід застосовувати зовнішньо на сочащиеся або покриті струпами рани.
Вагітність і лактація: немає інформації щодо безпеки застосування препаратів, що містять цинк, під час вагітності і в період лактації.

ЛЕЦИТИН

Лецитин – основний компонент мієлінової оболонки, захисної оболонки нервових клітин і волокон. Приблизно 30% мієліну ЦНС складається з лецитину. Ізолюючі захисні тканини, що оточують головний мозок, хребет і тисячі кілометрів нервів на 66% складаються з лецитину. У мієліновому шарі у людей, які страждають на розсіяний склероз, кількість лецитину нижче норми.

Лецитин бере участь у багатьох біохімічних процесах. Він володіє здатністю знижувати рівень холестерину в крові. Через кілька тижнів постійного приймання лецитину відзначається зниження його кількості. Встановлено, що лецитин рослинного походження (наприклад, з бобів сої) сприяє більш ефективному розчиненню холестеринових відкладень, ніж лецитин тваринного походження (наприклад, з яєць). Лецитин – кращий друг печінки. Більша кількість лецитину в нашому організмі міститься саме в цьому органі – 65% від загального числа. Тому препарат лецитину призначається при будь-яких патологіях печінки – гепатити, ожиріння печінки, інтоксикаціях, цирозах.

При алкогольній інтоксикації лецитин також підтримає здоров'я печінки і знизить неприємні симптоми абстинентного синдрому (похмілля). Він активізує здатність організму чинити опір токсинів і стимулює вироблення жовчі, провокує активну регенерацію (відновлення) клітин печінки. Хоча любителям випити треба лікувати не печінка, а голову. Крім того, лецитин сильний антиоксидант, здатний виводити токсини з організму.

Лецитин проти холестерину. Оскільки холестерин міститься в тих же продуктах, що і лецитин, користь і шкоду від вживання таких продуктів як би зрівнюється. Лецитин утримує холестерин в розчиненому вигляді і, відповідно, перешкоджає його відкладенню на стінках кровоносних судин. Додатково надходить в організм лецитин сприяє виведенню вже почав відкладатися холестерину, знижуючи його загальний рівень на 15-20 відсотків.

Крім того, лецитин активізує роботу ферментів по розщепленню жирів, стабілізує жировий обмін, сприяє кращому засвоєнню вітамінів А, D, E і К Фосфоліпіди активізують мікроциркуляцію крові в організмі. Тому лецитин, практично не маючи побічних дій, незамінний для профілактики хвороб серця і атеросклерозу. Його також виписують пацієнтам в період відновлення після інфарктів та інсультів.

Лецитин зміцнює пам'ять, покращує увагу і підвищує сприйнятливість у дітей, особливо важко піддаються навчанню. Застосування лецитину для відновлення нервових тканин не дає небажаних ефектів, в той час як інші препарати можуть надавати побічна дія.

Лецитин необхідний дитині з перших днів життя – в першу чергу для формування і розвитку центральної нервової системи. При грудному вигодовуванні дитина отримує лецитин з молоком матері. Якщо ж з якихось причин природне вигодовування неможливе, дефіцит лецитину потрібно усувати. Також особливо уразливий при нестачі лецитину дитячий організм під час стресів. Перші серйозні переживання починаються в період адаптації спочатку в садочку, потім у школі. Про першокласників розмова окрема. В цей період просто необхідний лецитин. Він стимулює мозкову активність, знижує стомлюваність. Поліпшує пам'ять, увагу, підвищує стресостійкість.

Лецитин захистити слизову оболонку шлунково-кишкового тракту від шкідливих впливів. Тому його прийом показаний людям, що страждають гастритами, колітом і виразковою хворобою.

При псоріазі і дерматиті прийом лецитину значно зменшить неприємні симптоми. Тому він часто використовується при комплексному лікуванні шкірних захворювань.

Призначають лецитин і при різних жіночих хворобах аж до раку матки. Тому його прийом – хороша профілактика онкозахворювань жіночої статевої сфери.

Ще одне чарівне властивість лецитину – здатність нормалізувати рівень цукру в крові. Він зміцнює мембрани клітин підшлункової залози, зокрема бета-клітин, які відповідають за вироблення інсуліну. Таким чином, при цукровому діабеті першого типу лецитин знижує зовнішню інсулінову потреба. При діабеті другого типу компенсує недолік есенціальних фосфоліпідів та жирних кислот.

Незамінний лецитин і для мозку. Доведено, що регулярний прийом лецитину може призупинити розсіяний склероз (розпад мієлінової оболонки мозку), поліпшити мозкову активність при хворобі Паркінсона та синдромі Альцгеймера.

Дефіцит лецитину в жовчі є однією з причин порушення метаболізму жирів і, як наслідок, утворення жовчних каменів, тому його прийом сприяє їх виведенню з організму. Лецитин захищає печінку від дії консервантів, інсектицидів, токсинів, лікарських препаратів, алкоголю і т. д.

Нормальні функції статевих залоз також часто залежать від вмісту лецитину в раціоні.

Необхідне для споживання кількість лецитину залежить від загального стану організму та інтенсивності навантажень. При фізичному навантаженні вміст лецитину в м'язах підвищується. Це сприяє підвищенню їхньої витривалості. З віком кількість лецитину знижується. Його недолік призводить до витончення мієлінової оболонки, порушення роботи нервової системи і появи дратівливості, синдрому хронічної втоми, мозкового виснаження, нервового зриву. Важливість лецитину для активної життєдіяльності організму може бути проілюстрована тим фактом, що при голодуванні, коли жирові відкладення і білки розщеплюються для вивільнення енергії, лецитин використовується організмом в саму останню чергу.

Як організм реагує на недолік лецитину?
Першою від нестачі лецитину страждає нервова система. Розлад пам'яті, постійні зміни настрою, зниження уваги, безсоння – ось основні симптоми дефіциту лецитину в організмі.
Крім того, якщо лецитину, що надходить з їжею, людині недостатньо, починається розлад травлення – неприйняття жирної їжі, часті проноси і здуття живота. Порушується робота печінки і нирок.
Може підвищуватися артеріальний тиск, прогресують хвороби шлунково-кишкового тракту, серця і судин, а також суглобів.

Природні джерела лецитину

Назва речовини походить від грецького «lekithos», що в перекладі означає «яєчний жовток». Відповідно, лецитин в достатній кількості є в яйцях, а також в продуктах, що містять велику кількість жиру, – яловичої або курячої печінки, насінні та горіхах, рибі, соняшниковій олії та м'ясі.
Деякі овочі і фрукти також містять лецитин. Так, багато лецитину в бобових, зокрема в сої. Сировиною для виробництва промислового лецитину найчастіше виступають саме соєва олія, соя та продукти її переробки.

Протипоказань до прийому лецитину – трохи. Зрідка, але бувають алергічні реакції на лецитин, постарайтеся не пропустити перші ознаки алергії і припинити приймати препарат. Крім того, небажаний прийом лецитину при вагітності (особливо перший триместр) та годування груддю. Серед побічних ефектів у дуже рідкісних випадках відзначають нудоту і підвищене слиновиділення, запаморочення.

СОЄВА ОЛІЯ

Вчені кажуть, що людина навчилася використовувати рослинні масла у своєму харчуванні ще в доісторичні часи, коли стало зароджуватися землеробство – і дійсно, багато олійні культури відомі людям вже не одне тисячоліття. В Україні ж, коли говорять про рослинному маслі, як правило, мають на увазі соняшникова олія: наші співвітчизники, на жаль, мало цікавляться властивостями інших масел.

Між тим, у світі існують сотні рослин, які ботаніки називають олійними, і в даний час вже більше 100 з них постійно використовуються для отримання рослинних масел, що володіють безліччю корисних і цілющих властивостей. Список олійних культур весь час зростає, так як промислові технології, що дозволяють отримувати олія з рослин, теж безперервно удосконалюються.

Однією з таких культур, відомих і популярних у всьому світі, є соя – дивно цілюща культура з воістину унікальними властивостями, проте в нашій країні вона непопулярна – і це не радує. Більше того, до сої та соєвих продуктів, вживаним людьми вже тисячі років, росіяни ставляться з упередженням, вважаючи їх генетично модифікованими – ніби їх не існувало до появи генетики як науки. Доходить до того, що соєва олія називають замінником олії, причому дешевим, і навіть радять утриматися від його вживання вагітним жінкам, тоді як насправді воно сприяє розвитку мозку майбутньої дитини. Дане оману можна пояснити незнанням, так і небажанням знати, і не тільки з боку виробників, але і з боку споживачів.

Користь і властивості соєвого масла

Соєва олія настільки цілюще, що весь організм стає здоровим і міцним, якщо ми вживаємо його постійно, причому діє воно направлено: чоловікам допомагає залишатися мужніми і сильними, жінкам – ніжними і красивими, а дітям воно необхідно для росту і повноцінного розвитку. Біологічна активність у цього масла вище, ніж в інших рослинних масел, і наш організм може засвоювати його на 98-100%.
На Сході про це знали з найдавніших часів: вже близько 5000 років тому, і навіть раніше, китайські учені і цілителі писали про його властивості у своїх трактатах – тоді з сої вже навчилися готувати десятки різних продуктів.
Європа в ті часи ще жила в кам'яному столітті, хоча і пізньому, а про сою там дізналися тільки в середині XVIII століття н. е.., і першими удостоїлися цього французи – їм часто щастило з новими продуктами харчування. У Франції потрапила навіть не соя, а тільки соєвий соус – в готовому вигляді, а до кінця століття про нього дізналися і в Англії.
Східні продукти тоді вважалися в Європі екзотичними, і тільки в 1873 році, коли в Австрії проходила виставка, про сою дізналися, як про сільськогосподарській культурі – там її було представлено близько 20 сортів.

Однак у нас соя стала відома ще пізніше, на початку XX століття, і в цьому «допомогла» російсько-японська війна: возити продукти на Далекий Схід було складно, довелося почати годувати армію соєвими продуктами.

Що стосується соєвого масла, то перші згадки про нього зустрічаються все-таки у китайських авторів, часто пов'язували його вживання з чоловічою сексуальністю – воно дійсно вважався найсильнішим афродизіаком. У той час уявлення про чоловічий статевий силі відрізнялися від наших досить різко – наприклад, вважалося, що нормальний чоловік повинен щодня (!) виконувати свій обов'язок не менше ніж з десятьма жінками – дружинами і наложницями, і тільки тоді він до глибокої старості буде в чудовій формі. Сучасним чоловікам вже точно не завадила б хоча б частину такої енергії, так що ігнорувати соєва олія навряд чи слід.

Склад соєвого масла

Склад соєвого масла вигідно відрізняється від складу багатьох інших рослинних олій. Перш за все, в ньому дуже багато вітаміну Е, необхідного для статевого здоров'я, і складається з обох форм – Е1 і Е2.
Сьогодні вже відомо, що вітамін Е – це «2 в 1», тобто дві форми одного вітаміну: Е1 – токофероли (альфа, бета, гамма, дельта), Е2 – токотрієноли (позначення ті ж). Необхідні обидві форми, щоб вітамін був засвоєний, і разом вони присутні тільки в натуральних продуктах харчування – в аптечних вітамінах токотриєнолів немає, а значить, вітамін Е з них просто не засвоюється.

А ось якщо регулярно вживати свіжі продукти з цим вітаміном, в тому числі і соєве масло, то він буде засвоєний організмом практично на 100% - різниця очевидна. На жаль, багато лікарів не знають про це (чи навіть не хочуть знати).

Інші компоненти соєвої олії: вітамін С, кальцій, натрій, магній, калій, фосфор; лецитин, насичені і ненасичені жирні кислоти. Найбільше лінолевої кислоти – вона може попереджати розвиток раку; потім йдуть олеїнова, пальмітинова, альфа-ліноленова і стеаринова. Ці речовини не дають накопичуватися в судинах холестерину, як і лецитин; соєве масло можна вживати для профілактики захворювань нирок, атеросклерозу, для зміцнення імунітету і зняття наслідків стресу; воно покращує обмін речовин і стимулює роботу кишечника.

В побічних діях соєвої олії, втім, як і будь-якого масла, можна вказати лише небезпека загострення жовчнокам'яної хвороби. Але тільки при передозуванні – не менше чайної ложки регулярного прийому або якщо випадково випити цілу коробку м'яких капсул.

Приймайте продукцію ЛІДЕР-ГРУП «КС «НОВЕ ЖИТТЯ» та будьте здорові!

(За матеріалами компанії "Нове Життя", 2015 р.)


<<< на попередню сторінку

Версія для друку Версія для друку

instagram
БІБЛІОТЕКА
Комп'ютерне тестування
Протеїнові коктейлі
Лікування та профілактика гострих респіраторних інфекцій
Практичні напрацювання щодо застосування серії "Капсули"
Практичні напрацювання щодо застосування серії " Фіто-Здоров'я"
Практичні напрацювання щодо застосування Дієтичні добавки серії "НЖ" в таблетках
Практичні напрацювання щодо застосування еліксирів
Практичні напрацювання щодо застосування екстрактів
Напрацювання по схудненню
Сторінки валеолога по продукції "ЛІДЕР-ГРУП "КС "НОВЕ ЖИТТЯ"
Застосування по захворювань продукції "ЛІДЕР-ГРУП "КС "НОВЕ ЖИТТЯ"
Принципи складання оздоровчих програм з продукцією компанії "Нове Життя"
Статті по продукції
Ваша домашня аптечка - Швидка допомога
Здоров'я зсередини - краса зовні: розкриваємо секрети досконалості
Дієтичні добавки Компанії "ЛІДЕР-ГРУП" КС "НОВЕ ЖИТТЯ"
КОРОТКІ СТАТТІ
Алое віра - застосування
Гастрит - як лікувати
Про користь конюшини
Про користь вовчуги
Плющ при кашлі
Корисні властивості розторопші
Користь матки борової
Шавлія як антисептик
Деревій нас захищає
Головна | Новинки | Акції | Доставка | Відгуки
099-7649808 мтс
067-6464046 київстар
093-3786457 life:)
Без вихідних
9.00 - 20.00
ЗДОРОВ'Я
без
ЛІКІВ
ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ
НАТУРАЛЬНА КОСМЕТИКА
ДЛЯ ПОБУТУ