Екстракт чорниці
Екстракт ягід чорниці рідкий, концентрований, без спирту і цукру

Виробник - компанія "Примафлора", Україна, м. Дніпропетровськ
Форма випуску:
50 мл.
Рекомендації по застосуванню:
по 7-10 крапель 3 рази на день до їжі на воді.
Екстракт чорниці нормалізує обмінні процеси організму, володіє м'якими терпкими властивостями, надає антиоксидантну (уповільнює окислювальні процеси і захищає організм від утворення шлаків і токсинів), ангіопротекторну (регуляторний судинне) дію, є ефективним засобом у комплексних програмах оздоровлення та для профілактики захворювань органів зору.
Чорницю використовують при гострих і хронічних шлунково-кишкових розладах, особливо у дітей.
Як антиоксидантний та ангіопротекторний засіб екстракт чорниці застосовується при серцево-судинних захворюваннях, підвищеному артеріальному тиску, стійкою вегето-судинної дистонії, атеросклерозі, варикозному розширенні вен, тромбофлебіті.
Екстракт чорниці широко використовується в офтальмологічній валеології у складі полівітамінно-мінеральних комплексів для профілактики і комплексних відновлюваних програм при порушеннях зору, дистрофії і дегенерації сітківки, діабетичної ангіопатії (порушення нервово-судинної регуляції) і ретинопатії (порушення нервово-судинної регуляції та функціональної здатності очей), формується катаракти, при порушеннях сутінкового зору, підвищених навантаженнях на зоровий апарат (для захисту сітківки від сонячного, комп'ютерної та інших видів випромінювання), при загальному зниженні гостроти зору, зорової втоми, перенапруження очей, астенії очних м'язів; короткозорості, далекозорості.
Екстракт чорниці рекомендований зовнішньо місцево при лікуванні опіків, виразок; у стоматології незамінний при запальних процесах порожнини рота (зокрема, стоматитів, гінгівітів).
Входить до складу оздоровчих програм, рекомендованих валеологами як полівітамінний комплекс в приготуванні лікувального чаю.
Ягоди чорниці вживаються в їжу і для готування наливки, киселів, варення, пирогів. Зберігають у замороженому вигляді.
В ягодах чорниці мало фруктових кислот. Але в них багато вітамінів A і В, марганцю, волокон та флавоноїдів. Ягоди — хороший джерело вітаміну С, магнію і кальцію.
Гарне медоносна рослина, дає багато нектару. Ароматний мед світлий, злегка червонуватий.
Барвник чорниці є РН-індикатором і при зниженні кислотності змінює колір на синій. Чорницю використовують як фіолетовий рослинний барвник, наприклад, для клеймування м'яса.
Екстракт чорниці зберігається 24 місяці при температурі до +25°С.
Протипоказання:
індивідуальна непереносимість.